top of page

Skolan och mobbning

Varför finns det mobbning?

I mitt letande efter svar på frågan “Varför finns det mobbing” finner jag att vi glömt att fråga barnen/ungdomarna varför mobbning finns.

Jag tror att svaret på den frågan finner vi bland barnen/ungdomarna själva. De vet vilka som är mobbade, de vet varför och kanske har de också svaret på hur vi stoppar mobbing.

Jag vet att det finns mobbning i nästan alla skolor. Tusentals elever går varje dag till skolan med en klump i magen för att de vet att de kommer att bli retade, slagna, utfrysta och mobbade. Men som tur är vet jag oxå att det går att göra något åt detta.

I den här boken får du möta elever som delar med sig av sina tankar om mobbning: 

  • Vad är mobbning?

  • Hur känns det?

  • Vem mobbar?

  • Vad klan vi göra åt det?
     

Du får oxå fakta, råd och tips om hur man kan stoppa mobbning och vart man kan vända sig för att få hjälp.

 

Jag blev själv mobbad under nästan hela min skoltid, så jag vet hur det verkligen känns. Nu använder jag mina erfarenheter till att åka runt till skolor och prata om hur vi kan stoppa mobbning. Jag vill att alla ärligt ska kunna säga "Jag mobbar inte!"

JMI 2.jpg

Jag mobbar inte

I 'Jag mobbar inte!' får du möta elever som genom ord och bilder delar med sig av sina tankar om mobbning: Vad är mobbning? Hur känns det? Vem mobbar? Vad kan vi göra åt det? Du får också fakta, råd och tips om hur man kan stoppa mobbning och vart man kan vända sig för att få hjälp.

Pins och mössor

Jag har tagit fram både mössor och pins med texten "Jag mobbar inte!". Den som bär en mössa eller pin med texten visar klart och tydligt att de inte accepterar mobbning. Den som är mobbad kan få stöd och hjälp från den som bär mössan eller ett pin. 

pins (1).jpg
bottom of page