top of page

Lisbeth
Pipping

Författare, föreläsare, beteendevetare, teckenspråkslärare och mamma.

Alla barn har rätt till fysiska och psykiska plåster för att livet ska orkas leva!

 

Vem är Lisbeth Pipping?

 

Beteendevetare Lisbeth Pipping är föreläsaren med egna erfarenhet av en uppväxt av vanvård, misshandel och svält med en skolgång präglad av mobbning som ger verktyg för att andra barn inte ska råka illa ut

 

Lisbeth Pipping är författare, beteendevetare, teckenspråkslärare och föreläsare med egna erfarenhet av en tuff uppväxt. Hemma hos Lisbeth hade de inga lakan i sängarna, hon och hennes systrar var alltid smutsiga och hungriga och när de var sjuka blev de slagna. Lisbeth och hennes två småsystrar växte upp med en utvecklingsstörd mamma och en alkoholiserad pappa men ingen stannade upp och reagerade. Idag föreläser Lisbeth Pipping om att våga se från barnets perspektiv och hur hon kom ur sin egna svåra barndom, starkare. 

 

Lisbeth hade det inte bara tufft hemma hon blev svårt mobbad i skolan. Omvärlden hade svårt att se och förstå hur Lisbeths uppväxt faktiskt var. Socialsekreteraren konstaterade att Lisbeths mamma var i nivå med en sexåring – men lät ändå barnen bo kvar. Men det fanns en plats där hon kände sig trygg – hos sina sommarföräldrar. Men det var bara de där sommarveckorna.
 

Idag lever Lisbeth ett bra liv, har två vuxna barn och föreläser och skriver böcker om hur viktigt det är att se barnets utsatthet, att sätta barnen främst. Hon kämpar för alla barn har rätt till en bra barndom och påminna oss alla om att vi måste våga se med barnets ögon. 

lisbeth_pipping.jpg

Din bok får mig att känna mig mindre ensam.

Emma 16 år om 'Kärlek och Stålull'

bottom of page