Jag är Lisbeth Pipping!

Lisbeth Pipping

Jag heter Lisbeth Pipping, jag är förälder till två fantastiska barn, som idag är vuxna. Jag är författare, föreläsare, beteendevetare, teckenspråkslärare.

Kärlek och stålull skildrar jag på ett personligt och levande sätt min uppväxt med en utvecklingsstörd mamma, en svårt alkoholiserad pappa och två småsystrar.

Ni som läsaren får ta del av en barndom i misär, bristande omsorg och kärlekslöshet. Men boken förmedlar ändå hopp och optimism. Trots svårast möjliga utgångsläge kunde jag vända mina villkor och skapa mig ett bra liv. Jag menar att inte en ända unge är uträknad. Att vuxna runt utsatta barn måste våga tro på barnen.

Röster från läsare
“När vissheten kommer hos det nu vuxna barnet om svek, då kommer hatat och sorgen med sin kraft. Eller fantastiskt nog kommer en ljus berättelse som denna. Ett vackert sorgearbete. Ett långt självarbete. Här är ju en berättelse om kärlek.”
Suzanne Osten, dramatiker

“För mig var Kärlek och stålull en mycket stark ögonöppnare. Em bok som sätter ljus på en mycket nertystad fråga. Precis som i mina fotografier där jag alltid vill synliggöra det obekväma, känner jag igen mig i Lisbeth Pippings starka berättelse.”
Elisabeth Ohlson Wallin, fotograf

 

Idag jobbar jag som föreläsare och skriver böcker, debattartiklar och krönikor. Jag jobbar med frågor som rör utsatta barn, familjehem och mobbning.